Meditatief Schilderen


 
Meditatief schilderen in de kerk De Drieklank in Almere Buiten

Twee keer per jaar beginnen we in De Drieklank aan een periode van 10 lessen Meditatief schilderen - van medio september tot eind november en van medio februari tot eind april of begin mei. De sessies vinden plaats op de woensdagochtenden van half 10 tot half 1. Er is plaats voor acht tot tien mensen om te komen schilderen. Voor de hele periode betaal je momenteel een bedrag tussen de 40 à 50 euro. Voor schildersdoeken, acrylverf, penselen, thee, koffie en iets lekkers wordt gezorgd.

Wanneer we 's ochtends samen alle spullen hebben klaargezet, begin ik meestal met het voorlezen van een gedicht dat past bij het thema van die periode. Daarna gaan we samen een korte meditatie met adem- en onspanningsoefeningen doen. Tijdens het schilderen gaan we - zeker het eerste uur - liefst zo min mogelijk praten. Ik zet dan een rustig muziekje op.

Je hoeft niet te kunnen schilderen als je mee wilt doen. Het gaat erom dat je je intuïtie en gevoel gaat volgen, rust ervaart, inspiratie opdoet en plezier beleeft aan de kleuren, aan het proces en de beweging van het schilderen zelf. Soms komt er iets prachtigs uit en soms lukt het niet echt. Dat geeft helemaal niet. Het bezig zijn met de kleuren en het warme contact met de groep zijn soms al mooi genoeg. Vaak gaan we aan het eind van de schilderperiode een expositie inrichten in de hal van de kerk. En die is altijd prachtig!

Het thema van het najaar 2022 is tweeledig. Deel 1 gaat over de vraag "Wie ben ik?" en deel 2 over "Wie ben jij?"

Als je mee wilt doen en meer informatie wilt ben je van harte uitgenodigd om contact met mij op te nemen.

Tel. 036-5326356 of 06-49622979
Email meditatiefschilderen@outlook.com


Hieronder en kleine greep uit mijn eigen werk....

Passie

Verbondenheid

Marc Müller, Duitsland, dec. 2022: "(This one) is [...] emotional, showing a smashed puzzle into groups of colored pieces, but all of them are connected by the black network wires in order to overcome the giant blue-violet Octopus arms in the back, by the way expressing hope."